Pink Screen Upon Launch

Post Reply
d o g s
Posts: 3
Joined: Mon Mar 07, 2016 5:18 am

Pink Screen Upon Launch

Post by d o g s » Mon Mar 07, 2016 5:28 am

Recently, I just got a feeling I'd really like to get back into Darkwood and i just got a new PC.
But as soon as launching the game its completely pink(in attachments). I'm able to hear the music and able to quit by randomly clicking in the middle of the screen but that's it. Thank you for the help!
PC specs:
Win 10
8gb of ram
AMD R9 380 4gb
AMD Fx-8320
Radeon Software Version 15.12
1TB hard drive (not even close to half full)
Attachments
Pink Screen
Pink Screen
2016-03-06_00002.jpg (32.49 KiB) Viewed 2726 times

User avatar
Gustaw
Acid Wizard
Posts: 810
Joined: Thu May 02, 2013 5:03 pm

Re: Pink Screen Upon Launch

Post by Gustaw » Mon Mar 07, 2016 10:53 am

Hi,

This happened a few times before, please update your graphics card drivers! :) if this does not help, please post your log file (instructions here)

d o g s
Posts: 3
Joined: Mon Mar 07, 2016 5:18 am

Re: Pink Screen Upon Launch

Post by d o g s » Mon Mar 07, 2016 10:32 pm

Drivers are up to date.
(log file in attachments)
As a side note, the game works great for me in alpha 7.0, don't know if that helps.
Attachments
output_log.txt
(17.16 KiB) Downloaded 175 times

User avatar
Gustaw
Acid Wizard
Posts: 810
Joined: Thu May 02, 2013 5:03 pm

Re: Pink Screen Upon Launch

Post by Gustaw » Tue Mar 08, 2016 8:05 am

Thanks for the log file! If alpha 7 runs ok then it's probably a Unity bug and this should be solved in the next update, however the log file tells me that the game is incorrectly forced into DX11 mode, which usually indicated problems with the drivers...

d o g s
Posts: 3
Joined: Mon Mar 07, 2016 5:18 am

Re: Pink Screen Upon Launch

Post by d o g s » Tue Mar 08, 2016 10:59 pm

Don't know what happened, but today Darkwood alpha 7.1 finally worked.
I'm not sure what the problem was but it works now :D
Thank you for all help and keep making this great game of yours! :D

User avatar
The Raven
Posts: 8
Joined: Sat Aug 09, 2014 2:38 am

Re: Pink Screen Upon Launch

Post by The Raven » Sun Jul 17, 2016 6:39 am

EDIT: Ignore this post. Restarting my computer fixed the issue.


Hi. I also came across this issue while trying to play Darkwood ( I was able to play it before )
My PC specs are:

Windows 7, AMD Radeon HD 6550D, 8 GB RAM.
Alpha: 7.2

My drivers are up to date.

Here is my log :

http://textuploader.com/5edow

It seems that it forces the game in DX11 from what I can tell.

I'm a complete computer noob so any help is really appreciated.

Post Reply